Άλλη μια μέρα στα μπλόκα

Παρότι ο κύριος όγκος των αγροτών παραμένει σταθερός στα μπλόκα, οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους, μετά από είκοσι μέρες κινητοποιήσεων. «Αν δεν ψεκάσουμε τώρα, θα χάσουμε την παραγωγή της νέας χρονιάς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».

Τι γίνεται στα μπλόκα

Σε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία επί της Εθνικής Οδού Αθηνών

Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τετάρτη το απόγευμα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν σταθεροί στο αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, ενώ υπάρχει μπλόκο και Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας. Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, εμφανίζεται ενοχλημένος με την επιμονή των αγροτών. «Δεν μπορώ να πατήσω ένα κουμπί και να τα λύσω όλα», δήλωσε χθες στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

Να θυμίσουμε ότι χθες Τετάρτη το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια στην εθνική Αθηνών – Λαμίας στο ύψους του χωριού Ανθήλη, όταν εκατοντάδες αγρότες κατέλαβαν το οδόστρωμα και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματίες. Τα μπλόκα των αγροτών σε Λαμία και Λάρισα θα επισκεφθεί σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα