ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΚΚΕ

Διεθνιστική αλληλεγγύη δήλωσε ότι νιώθει η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τους μετανάστες στο χαιρετισμό της κατά την έναρξη του Φεστιβάλ μεταναστών στο Πάρκο Φίξ, όπου πρότεινε μέτρα στήριξής και ανακούφισής τους.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι απορρίπτει  τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και κάθε πολιτική και πρακτική του «διαίρει και βασίλευε»που οδηγεί στην καλλιέργεια έχθρας ανάμεσα στους λαούς.

Τόνισε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ

είναι ότι  οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και καταπιεσμένοι στις χώρες τους, πρέπει να μένουν σ’ αυτές, γιατί αυτοί αποτελούν πολύτιμη δύναμη αγώνα, ωστόσο όπως τόνισε μια τέτοια επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη.

Μάλιστα η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην κρίση στη Συρία εκφράζοντας φόβους για κύμα μεταναστών.

Επίσης άσκησε κριτική για τη στάση που κρατούν στο μεταναστευτικό σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, Χρυσή Αυγή, αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι οι δικές μας θέσεις επικαιροποιούνται με βάση τις εξελίξεις, και δεν τις αλλάζουμε για προεκλογικούς σκοπούς όπως έκαναν τα άλλα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και με απειλές κατά των μεταναστών για να μη χάσουν ψήφους προς την φασιστική ρατσιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που μείωσε τα θετικά του αιτήματα για να πάρει και αυτός ψήφους, όπως συνήθως δηλαδή κάνουν όλοι. Εμείς καταρχήν θέσαμε στην Βουλή, κατά την διάρκεια των προγραμματικών θέσεων, ότι πρέπει η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη να παρέμβει κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που χρησιμοποιεί λεκτική και σωματική βία κατά των μεταναστών και των μεταναστριών» τόνισε η ίδια.

Επιπλέον εξέφρασε και την αντίθεσή της στην κοινή μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. λέγοντας:

«Δεν συμφωνούμε με τις θέσεις των άλλων κομμάτων και της κυβέρνησης που λένε ότι ευαγγέλιο για την πολιτική τους είναι η κοινή Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ, από την στιγμή που η ίδια η Ε.Ε περιπλέκει και οξύνει το ζήτημα και λόγων των εσωτερικών κρατικών ανταγωνισμών, δυσκολεύει την μετακίνηση των μεταναστών και προσφύγων να πάνε σε κράτη – μέλη της».

Τόνισε δε, ότι χρειάζεται ριζική αντίθεση και απειθαρχία στον Κανονισμό Δουβλίνο 2 και τη συνθήκη Σένγκεν που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

Τάχθηκε υπέρ  υπέρ της αυτοδίκαιης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα με αίτησή τους μετά την ενηλικίωση όπως ισχύει στην Ιταλία και δήλωσε υπέρ της εγγραφής των παιδιών που γεννούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα σε ειδικά δημοτολόγια, με απολύτως ίσα δικαιώματα.

Ακόμη πρότεινε άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα πρότεινε τα εξής:

- Διευκόλυνση της εξόδου των μεταναστών – προσφύγων προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ που επιθυμούν.

- Δημιουργία ανθρώπινων, ανοικτών, υγιεινών και δημόσιων χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προληπτικές εξετάσεις και αν χρειάζεται να γίνονται εμβολιασμοί. Ειδική φροντίδα για γυναίκες εγκύους, ανήλικα παιδι

Keywords
Τυχαία Θέματα