ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

12:20 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Εντός του Καλοκαιριού, ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται να εφαρμοστεί η δέσμευση της κυβέρνησης για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων, εφόσον δεν υπάρξουν … ισοδύναμα μέτρα 600 εκατ. ευρώ! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα ισχύσουν αναδρομικά, από 1η Ιουλίου και στόχος της κυβέρνησης είναι η εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ. Ακόμη δηλαδή κι αν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεχθούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο, όπως αρχικά είχε υπονοήσει ή ακόμη και δεσμευτεί η κυβέρνηση, θα πρέπει

άμεσα να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα γλυτώσουν τα δημόσια ταμεία από το συγκεκριμένο ποσό. Να σημειωθεί μόνο, ότι για 350 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε οδηγηθεί στη «λύση» της περικοπής σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα πάντως με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου 2, θα πρέπει από την 1η Ιουλίου να εφαρμοστεί μείωση κατά 12% στους μισθούς των ένστολων, προκειμένου να εξοικονομηθούν 200 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και άλλα 400 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013.

Οι αρχικοί σχεδιασμοί προβλέπουν την κατάργηση  επιδομάτων, την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών και τη σύνδεση μισθού με τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, σε αντιστοιχία με το ενιαίο μισθολόγιο στο στενό δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  μειώσεις δε θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, με την κυβέρνηση να βάζει μια νέα … κόκκινη γραμμή, όσον αφορά στην προστασία των χαμηλόμισθων υπαλλήλων.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν είναι εύκολοι και οι πιέσεις της Τρόικας είναι ξεκάθαρες, καθώς επιμένουν ότι πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις, ώστε στη συνέχεια να συζητηθεί οποιαδήποτε δυνατότητα αλλαγών…

Keywords
Τυχαία Θέματα