Ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει εκ νέου κεφάλι έναντι της ΝΔ κατά μία ποσοστιαία μονάδα (29,5% έναντι 28,5%), ενώ ως σημαντικότερο αξιολογούν στην Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα στην παράσταση νίκης: εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ

έχει ανακτήσει το προβάδισμα, με 44%, έναντι 41% της ΝΔ.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση ανέμεναν εδώ και ημέρες με αγωνία το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων, καθώς στο προηγούμενο, η κυβέρνηση φαινόταν να έχει καθαρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, ενώ είχαν ανατραπεί τα ποσοστά και στην παράσταση νίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την Επιτροπή Δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η παράσταση νίκης αποτελεί «το κρίσιμο μέγεθος που δείχνει τον νικητή των εκλογών και δεν έχει διαψευστεί ποτέ», όπως λένε στελέχη της χαρακτηριστικά.

Κατάρρευση

Παράλληλα, στην ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η νέα πολιτική ανατροπή (εφόσον επιβεβαιωθεί και από τις επόμενες μετρήσεις,προφανώς) σηματοδοτεί την «αμετάκλητη φθορά της κυβέρνησης», όπως τονίζει στέλεχος της Κουμουνδούρου. Μ’ άλλα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι πλέον, εξανεμίστηκαν τα όποια πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση από την εκταμίευση της «σούπερ δόσης», τις διευκολύνσεις που αποφασίστηκαν στο Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου, αλλά και την απόφαση των εταίρων για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Μάλιστα, στον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται προεξοφλημένο ότι η κυβέρνηση «ξεμένει από ανάσες», με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να σημειώνουν, μιλώντας στο matrix24.gr ότι «με αυτές τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, αλλά και με τα νέα μέτρα να έρχονται, η κυβέρνηση Σαμαρά δύσκολα μπορεί να τη βγάλει ως τις γερμανικές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα