ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΡΑΛΛΥ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Δυναμική αναμένεται η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. «Δεν είναι μόνο το deal της Alpha με την Emporiki», υπογραμμίζουν αναλυτές.

«Το κλίμα για την Ελλάδα έχει βελτιωθεί αισθητά», υπογραμμίζουν, «και κάθε μέρα που περνά –παρά τις όποιες αντικρουόμενες δηλώσεις- απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μόλις ο φόβος αυτός εξαλείφει,

κάτι που αναμένεται να γίνει με την θετική αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, θα ακολουθήσει μεγάλο ράλλυ ανακούφισης».

Σημειώνεται ότι ήδη το ΧΑ έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη ενώ αξιοσημείωτο είναι το ράλλυ των τιμών των ομολόγων στη δευτερογενή που μετά από πολλούς μήνες απραξίας η αγορά έχει ξαναζωντανέψει. «Αν η Ελλάδα σωθεί, τότε οι τιμές θα ανακάμψουν δυναμικά καθώς σήμερα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα λόγω του φόβου κατάρρευσης και εξόδου από το ευρώ».

Επιπλέον, ώθηση στην αγορά θα δώσει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος με την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το σχέδιο θα έχει κίνητρα για την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2011 όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης Alpha BankEurobank η μετοχή της Alpha εκτοξεύτηκε από τα 0,4 ευρώ στο 1,8 και ο δείκτης FTSE-20 κέρδισε 100 μονάδες και αναρριχήθηκε στις 460 μονάδες από 360 μονάδες που ήταν. Σήμερα ο FTSE-20 παρά τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται στα επίπεδα των 260 μονάδων!

Keywords
Τυχαία Θέματα