Ο Κεφαλογιάννης άναψε φωτιές στη Ν.Δ.

Ήδη από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνεται ότι η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής απέναντι στην υπόθεση αυτή και καταγράφηκε τόσο κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή όσο και στην σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια που το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη

και που η συντριπτική πλειοψηφία της ΝΔ εκφράστηκε με την ψήφο της.

Στη Βουλή έσπευσε ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία απ΄ όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά».

Όπως υποστήριξε, «ήθελα να δώσω στον κ. Κασιδιάρη μια ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν η ψήφος μου παρεξηγήθηκε ως άφεση αμαρτιών, δεν είναι». Πρόσθεσε ότι «πράξη καταδίκης είναι η δήλωσή μου και όχι η ψήφος».

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει το λόγο πριν την ψηφοφορία και κατά την ομιλία του δεν «αναγνώρισε» ούτε πράξη σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη ενώ κατήγγειλε και την άσκηση δίωξης σε βάρος για απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Συνεπώς ο βουλευτής όχι μόνο δεν είχε ζητήσει συγνώμη αλλά εμφανίσθηκε και αμετανόητος.

«Εκανα λάθος»

«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ό,τι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας για την ψήφο του κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».

Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του το κομματικό φάουλ.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Όχι ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα