ΑΝΑΠΤΥΞΗ MAZI ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, ΖΗΤΑ Ο Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

«Είναι ζωτική ανάγκη η απολύτως αναγκαία δημοσιονομική εξυγίανση να συνδυασθεί με δραστική πολιτική ανάπτυξης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά τη  συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σήμερα το απόγευμα  στη Ρώμη.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι: «Η Ελλάδα επιχειρεί μια βίαια μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η οικονομία βυθίζεται σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ανεργία προσεγγίζει το απαράδεκτο ποσοστό του 25%, ενώ η ανεργία στους νέους

κινείται στο εφιαλτικό 54%. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της».

Είπε ακόμα ότι: «το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό και απαιτεί πολιτική λύση. Απαιτεί να ξανασυζητήσουμε την ίδια την αρχιτεκτονική της, το πώς θα υπερβούμε το γεγονός ότι υπάρχει νομισματική ένωση, χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση». Ζήτησε ακόμα να δοθεί οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι μόνο  έτσι είναι δυνατόν να ανακτηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία και να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επεσήμανε ότι: «πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση των χρονικών ορίων, για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες, από τη στιγμή, που οι κοινωνικές εντάσεις, μπορεί να επιφυλάσσουν και σοβαρές, αρνητικές συνέπειες για τη Δημοκρατία».

Ανέφερε επίσης, ότι πρέπει να τεθεί τέρμα στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι: «Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο σκέλος του ευρώ και της Ε.Ε., η Ευρώπη είναι μια κατάκτηση των χωρών μας και των λαών μας».

Ο κ. Ναπολιτάνο σημείωσε τέλος ότι: «υπήρξαν υπερβολικές ταλαντεύσεις στις δεσμεύσεις της Ε.Ε. προς την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, αυξήθηκε και το κόστος της βοήθειας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα