Ανατροπές στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

12:20 6/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Στη συνέχιση της κατάθεσης του Γιώργου Αγγελόπουλου, στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι το πρόσωπο στο οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναθέσει να επιλέξει 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην HSBC

και να προσθέσει τις όλες καταθέσεις για να έχει το υπουργείο Οικονομικών εικόνα για το συνολικό ποσό.

Ο κ. Αγγελόπουλος σύμφωνα με την κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέα, πήρε το CD και το επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου αφού προηγουμένως το έγραψε στον υπολογιστή του. Αμέσως μετά, όπως ήταν η εντολή του πρώην υπουργού, έσβησε το αρχείο από τον υπολογιστή.

Αργά τη νύχτα έγινε γνωστό ότι ο κ. Αγγελόπουλος κατέθεσε πως το αρχείο που πήρε στα χέρια του είχε διαφορετική μορφή από αυτό που έστειλε πρόσφατα το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στη χώρα μας. Στην προανακριτική επιτροπή ωστόσο, ο κ. Φλωράτος, ο οποίος μετείχε στην τριμελή αντιπροσωπεία που παρέλαβε εκ νέου τη λίστα Λαγκάρντ, από τους Γάλλους, κατέθεσε πως οι Γάλλοι είπαν ότι στέλνουν στην Ελλάδα ότι ακριβώς είχαν στείλει και το 2010.

Μετά τις απαντήσεις του κ. Αγγελόπουλου, μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζήτησαν την προβολή του αρχείου ενώπιον του μάρτυρα προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Η κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου συνεχίζεται σήμερα και το θέμα της προβολής των αρχείων αναμένεται να τεθεί και πάλι από τους βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα