Αναξιοποίητα πολλά ακίνητα του δημοσίου

Όπως αποκαλύπτεται με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η ΕΤΑΔ ΑΕ διαχειρίζεται περίπου 72.000 ακίνητα, όμως “σημαντικό μερίδιο από το εν λόγω χαρτοφυλάκιο έχει νομικά ή άλλα διοικητικού χαρακτήρα προβλήματα, που το θέτουν προσωρινά εκτός της άμεσης ζώνης εκμετάλλευσης».

Η απάντηση Στουρνάρα

αφορά ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, στην οποία έκανε λόγο για όργιο σπατάλης με τα αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου.

Στο Μητρώο Ακινήτων της ΕΤΑΔ υπάρχουν καταχωρημένα όλα τα ακίνητα, τα στοιχεία των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Εταιρεία, ως δημόσια περιουσία από τους ιδιοκτήτες (υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπουργείο Τουρισμού, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κλπ).

Ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου. Το πεδίο εργασιών περιλαμβάνει ακίνητα του δημόσιου τομέα που επί του παρόντος τα διαχειρίζονται ή ανήκουν στην ΕΤΑΔ ή σε υπουργεία.

Τα ακίνητα θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν προς εκμετάλλευση βάσει γενικών και εμπορικών κριτηρίων. Οι στρατηγικές αξιοποίησης θα εξειδικευτούν για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο ή και για χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που θα προκύψουν από αυτήν τη διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα