Ανεπιθύμητοι μαύροι και ομοφυλόφιλοι στη Ζενίτ

Επίσης ζητούν από τη διοίκηση της ομάδας να διώξουν τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές που ήδη παίζουν στην ομάδα.

«Οι σκουρόχρωμοι ποδοσφαιριστές που επιβάλλονται στη Ζενίτ το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ένα κακό κλίμα στο περιβάλλον της ομάδας», τονίζεται στο μανιφέστο ενώ για τους ομοφυλόφιλους αναφέρεται πως «είναι ανάξιοι να κατοικούν στην υπέροχη πόλη μας»!

«Επιθυμούμε την απόκτηση παικτών από γείτονες χώρες, όπως η Λευκορωσία, η Σουηδία, από χώρες της Βαλτικής, με τους οποίους ταιριάζουμε περισσότερο φυλετικά», συμπληρώνουν οι οπαδοί.

Ωστόσο ο σύλλογος αμέσως μετά τη δημοσίευση του μανιφέστου από τα σκληροπυρηνικά μέλη του πήρε αποστάσεις , ενώ και ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας Λουτσιάνο Σπαλέτι, με δήλωση του στο σάιτ της ομάδας δήλωσε πως «η ανεκτικότητα για μένα σημαίνει πάνω απ’ όλα να μπορεί κανείς να καταλαβαίνει και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Επιπλέον το να είσαι ανεκτικός σημαίνει πως καταπολεμάς κάθε είδους ηλιθιότητα».

Από την πλευρά της η διοίκηση της Ζενίτ έχει τονίσει κατ’ επανάληψη πως οι παίκτες που ενδιαφέρουν το σύλλογο δεν υφίστανται φυλετικό ή ρατσιστικό «έλεγχο», καθώς το μόνο κριτήριο με το οποίο αποκτώνται είναι το εάν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να εξελιχθεί και να διακριθεί.

Σημειώνεται ότι η ρωσική ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι απέκτησε δύο έγχρωμους ποδοσφαιριστές, τον βραζιλιάνο Χούλκ από την Πόρτο και τον Βέλγου Άξελ Βίτσελ από την Μπενφίκα, ενώ ο έγχρωμος- Γάλλος Γιαν Εμ βιλά, αρνήθηκε να μετακομίζει στη Ζενίτ, καθώς έλαβε πλήθος απειλητικών μηνυμάτων για τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ Λόβ, που αγωνίστηκε στη Ρωσία για 7 χρόνια με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε δηλώσει σε βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης πως «η Ζενίτ είναι ο πιο ρατσιστικός σύλλογος στη χώρα», ενώ περιστατικά ντροπής είχαν συμβεί εις βάρος του Ρομπέρτο Κάρλος, πρώην παίκτη της Ανζί Μαχατσκαλά, όταν οπαδοί του πέταξαν μπανάνες κατά τη διάρκεια αγώνα, καθιστώντας σαφές το ρατσιστικό μίσος εναντίον του.

Η βία και ο ρατσισμός στα ρωσικά γήπεδα έχει προβληματίσει και τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμτρι Μεντβέντεφ ο οποίος έκανε πιο αυστηρές τις ποινές προς όσους οπαδούς επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά στα γήπεδα. Όπως και να έχει η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο πριν ντροπιαστεί καθώς η χώρα έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου για το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα