ΑΝΕΒΑΛΕ ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Διπλωματικούς τριγμούς με τη Ρωσία προκαλεί η αναχαίτιση του συριακού αεροσκάφους, το οποίο είχε απογειωθεί χθες από την Μόσχα, από τουρκικά μαχητικά. Όπως έγινε γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε επ΄αόριστον προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τουρκία. 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβαλε επ’ αόριστον μια προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

“Η επίσκεψη αναβλήθηκε, θα συμφωνήσουμε αργότερα τις ημερομηνίες”, δήλωσε ο ίδιος χωρίς ωστόσο

να διευκρινίσει τους λόγους αυτής της απόφασης ούτε την ημερομηνία που είχε αρχικά συμφωνηθεί για την επίσκεψη.

Ο ρωσικός Τύπος αναφερόταν σήμερα σε μια επίσκεψη προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία αναβλήθηκε πριν ακόμη αναχαιτιστεί η πτήση Μόσχα-Δαμασκός από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει  πως απαιτεί εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές για την αναχαίτιση του συριακού αεροσκάφους, καθώς η Μόσχα κατηγορεί την Άγκυρα ότι έθεσε έτσι σε κίνδυνο ζωές των Ρώσων επιβατών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Την ίδια ώρα αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν έχει δεχθεί ερωτήματα από τη Ρωσία σχετικά με την αναχαίτιση του συριακού αεροπλάνου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΑ:ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ Η ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα