ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει παρέμβει στην ανθρώπινη τραγωδία που συντελείται επί 20 μήνες στη Συρία, παρ’ όλες τις προσπάθειές μας», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από το βήμα διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία μετείχαν πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελαράμπι, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας καταλόγισε απραξία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να επέμβει. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε μάλιστα ότι: «Υπάρχει μια στάση που ενθαρρύνει, δίνει το πράσινο

φως στον Άσαντ να δολοφονεί δεκάδες ή χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά».

Ωστόσο, μετά την πρόταση της Συρίας να συσταθεί κοινή επιτροπή ασφαλείας με την Τουρκία για την επίβλεψη των συνόρων, η τουρκική πλευρά δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις. Εμμένει, όμως, ότι αναχαίτισε συριακό αεροπλάνο, το οποίο όπως υποστήριξε η Άγκυρα, μετέφερε ρωσικό οπλισμό για τον συριακό στρατό, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Μόσχας και της Δαμασκού. Η συριακή πρόταση ενδεχομένως να θέλει να δώσει και ένα άλλο στίγμα, καθώς οι καθεστωτικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες λαμβάνουν οπλισμό από την Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα