ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΩ ΛΙΣΤΑΣ

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για …κραυγαλέες αντιδράσεις, αναφερόμενο σε αυτές των άλλων κομμάτων, αναφορικά με την υπόθεση της περιβόητης “λίστας” περίπου 2000 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, τα όργανα των αντιδράσεων όμως έχουν ξεκινήσει και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τον Γιάννη Ραγκούση που αποχώρησε από το κόμμα, καταγγέλλοντας πλήρη επικράτηση αντιλήψεων και πρακτικών του

πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης, που «οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή» και χαρακτηρίζοντας πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο μέσω της λίστας να κρίνεται «η αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι», τη σκυτάλη πήραν άλλα στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Τέλος στη συγκάλυψη των ολίγων. Τέλος στην άδικη τιμωρία των πολλών. Τέλος στην κρατική ανικανότητα. Να αποδοθούν επιτέλους άμεσα οι ευθύνες», κάλεσε με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, καλώντας όλους να αντιληφθούν ότι «ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος δεν προοιωνίζει ευχάριστες εξελίξεις για τη Δημοκρατία μας».

Ακόμα και οι πιο… πιστοί του άλλοτε υποστηρικτές, όπως ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διαφώνησε ανοιχτά σήμερα με τους χειρισμούς Βενιζέλου, ζητώντας να έρθει η λίστα στη Βουλή και μάλιστα πριν από την ψήφιση των μέτρων. Απαντώντας δε, σε σχόλια στην προσωπική του σελίδα στο twitter, υποστήριξε ότι «έτσι φτάσαμε εδώ, επί πολλά χρόνια λακάγαμε από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας οδήγησαν εδώ». Ο ίδιος μίλησε για φόβο του πολιτικού κόστους, αποδίδοντάς τον όμως στη γενιά της μεταπολίτευσης και όχι τη δική του, σημειώνοντας για τον εαυτό του ότι «εγώ δεν λακάω… θα μείνω να υπερασπιστώ τις απόψεις μου».

Υπάρχει πάντως και η άλλη άποψη, αυτή των «σκληρών» υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ότι ήταν η δική του κίνηση χθες που έβαλε τέλος στην «κυρίαρχη» συνήθεια στην Ελλάδα, στο «κυνήγι μαγισσών», υποστήριξε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Χαρακτήρισε την λίστα ως «μη αξιοποιήσιμη» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για θέση εν αμφιβόλω της διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα