Ανοιχτά τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Επαναλειτουργούν από σήμερα το πρωί τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Λαϊκής Τράπεζας τερματίζοντας την αγωνία χιλιάδων καταθετών και πελατών των τριών τραπεζών.

Τα

υποκαταστήματα βρίσκονται από χθες το μεσημέρι στον απόλυτο έλεγχο του Ομίλου Πειραιώς και σύμφωνα με στελέχη του ομίλου τα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών θα προσφέρουν σήμερα το σύνολο των τραπεζικών εργασιών ενώ δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στις καταθέσεις.

Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου Πειραιώς ενισχύεται στα 95 δις. ευρώ, το δίκτυο καταστημάτων αριθμεί τα 1.660 καταστήματα ενώ οι εργαζόμενοι στον όμιλο φτάνουν τους 24.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας: «ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διαθέτει μακρά και αποδεδειγμένη εμπειρία απρόσκοπτης και ταχείας ενοποίησης τραπεζών, καθώς έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία περισσότερες από 15 εξαγορές και συγχωνεύσεις τα τελευταία 15 χρόνια, γεγονός που ελαχιστοποιεί οποιοδήποτε κίνδυνο υλοποίησης. Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία αξίας και ευκαιριών για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοιχτά, Ελλάδα,anoichta, ellada