Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι «Στο Φως του Φεγγαριού»

Αύριο 21 Αυγούστου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και όλοι φιλοδοξούν πως θα είναι μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φως του Φεγγαριού».

Ανάμεσα στους αρχαιολογικούς χώρους, που θα παραμείνουν ανοιχτοί, είναι η Ζώνη του Έβρο, η Φαιστός της Κρήτης, το Παλαιό Φρούριο της

Κέρκυρα, το Ηραίο της Σάμου. Η Ακρόπολη και το Σούνιο δεν θα ανοίξουν, για λόγους ασφαλείας, καθώς εκτελούνται έργα, όμως όποιος επιθυμεί μπορεί να απολαύσει το Ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δράττονται της ευκαιρίας και θα σπεύσουν αύριο το βράδυ στους χώρους, μοιράζοντας φυλλάδια ενημέρωσης των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στον τουρισμό, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης.

«Αυτή είναι η προσφορά όλων εμάς που έχουμε ταχθεί να προστατεύουμε, να συντηρούμε και να αναδεικνύουμε τον Ελληνικό Πολιτισμό και για τον σκοπό αυτόν εργαζόμαστε με αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες συνθήκες που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που ταυτόχρονα εκφράζει την αγωνία «για το εάν θα μπορέσει να επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση στο μέλλον, εφόσον προχωρήσουν οι απολύσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα