ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ-ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, ο οποίος έκλεισε αργά χθες το βράδυ για λόγους ασφαλείας,  άνοιξε πάλι, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του αεροδρομίου της πόλης αυτής της ανατολικής Λιβύης.Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις οργής εναντίον της Δύσης από τους Μουσουλμάνους στον αραβικό κόσμο.

«Ο εναέριος χώρος άνοιξε στις 12:30», τόνισε ο Τάμπα Μοχάμεντ.

Νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι ο εναέριος χώρος έκλεισε τη νύχτα για συνήθεις ελέχγους ασφαλείας, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους ελήφθη η απόφαση αυτή.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Βεγγάζης διακόπηκαν χωρίς προειδοποίηση κατά τη διάρκεια της νύχτας για λόγους ασφαλείας μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη εναντίον του αμερικανικού προξενείου με αφορμή την προσβλητική για τους μουσουλμάνους  ταινία «Innocence of Muslims».

Μια πηγή που επικαλούνται τα  διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και η οποία δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος της Tunisair, το οποίο επρόκειτο να απογειωθεί, καθηλώθηκε στο έδαφος. «Απειλές για την ενδεχόμενη παρουσία πυραύλων εδάφους-αέρος είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή, ωστόσο δε γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της λιβυκής κρίσης, δυτικές χώρες του ΝΑΤΟ έκαναν λόγο για την εξαφάνιση χιλιάδων κατευθυνόμενων, φορητών πυραύλων.

Η ταινία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στον αραβικό κόσμο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι ταραχές ξεκίνησαν στην Αίγυπτο μπροστά από την Αμερικανική πρεσβεία και συνεχίστηκαν στη Λιβύη όπου ένοπλοι εισέβαλαν στο αμερικάνικο προξενείο στη Βεγγάζη και σκότωσαν τον πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς.

Διαδηλώσεις χθες και σήμερα και στην Υεμένη όπου ένας διαδηλωτής φέρεται ότι έχασε τη ζωή του από τα πυρά της αστυνομίας που προσπάθησε να εμποδίσει του διαδηλωτές να εισβάλουν στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Σήμερα οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στην Αίγυπτο και αλλού ενώ πληροφορίες θέλουν ομάδες διαδηλωτών να εισέβαλαν στη γερμανική πρεσβεία στο Χαρτούμ στο Σουδάν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ «INNOCENCE OF MUSLIMS» …ΦΕΡΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα