«Ανοιγμα» του Πάπα Φραγκίσκου προς την Ορθόδοξη Εκκλησία

Ο Ποντίφηκας , μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χαιρέτησε και ασπάστηκε τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μετά τη λειτουργία, από το μπαλκόνι του Αποστολικού Ανακτόρου, κάλεσε τις δεκάδες χιλιάδες πιστών να στείλουν τις εγκάρδιες ευχές τους στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να προσευχηθούν γι αυτόν. Μάλιστα τους κάλεσε να ψάλλουν όλοι μαζί το «Ave Maria» ως στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος έκανε και πάλι αναφορά στους Ορθοδόξους, ευχαριστώντας

τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ανανέωση των αδελφικών δεσμών, μεταξύ των δύο Εκκλησιών, όπως είπε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παρουσία της Αντιπροσωπείας του Φαναρίου στη Ρώμη, για τη συγκεκριμένη εορτή.

Στο τέλος της λειτουργίας ο Ποντίφηκας, για πρώτη φορά, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη να προηγηθεί της πομπής στην κρύπτη που βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Πέτρου, κάτω από την Αγία Τράπεζα.

Οπως σχολιάζουν αρκετοί κληρικοί και από τις δυο Εκκλησίες, οι κινήσεις αυτές του νέου πάπα, έρχονται να δικαιώσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να παραστεί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου, τον περασμένο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα