Ανοίγουν τρεις σχολές στο Πολυτεχνείο

Οι διοικητικοί υπάλληλοι εμμένουν στην απεργία, ωστόσο σήμερα ανοίγουν τρεις σχολές στο Πολυτεχνείο. Αυτή των πολιτικών μηχανικών, των χημικών μηχανικών και μηχανολόγων μηχανικών. Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών αποφάσισαν τη η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και η Πληροφορική.

Σήμερα

αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δε λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες έως την Παρασκευή.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσφεύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων από την πλευρά της ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα