Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων άφησε ο Σαμαράς

Έτος αξιολόγησης των υπηρεσιών και των ικανοτήτων θα είναι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το 2013, ο οποίος εξερχόμενος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου συμμετείχε σε σύσκεψη, δεν απάντησε ξεκάθαρα για το θέμα των απολύσεων.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός εξερχόμενος, δήλωσε ότι «Στόχος είναι η ανάπτυξη που δεν γίνεται χωρίς διοικητική μεταρρύθμιση. Το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων ώστε να δώσουμε την αποδοτικότητα που πρέπει στο κράτος και την μέθεξη, την συμμετοχή

δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ανάγκη της αναγέννησης της αναδιοργάνωσης και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν απολύσεις ο κ. Σαμαράς είπε: «Σήμερα δεν μιλήσαμε για απολύσεις αλλά για διοικητική μεταρρύθμιση. Είμαι ικανοποιημένος από την πορεία της» θολώνοντας τα νερά, από τη μη ξεκάθαρη απάντηση.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ΥΠΕΚΑ Ευάγγελου Λιβιεράτου και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη.

Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει και τη νέα θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα