Ανοιξιάτικοι …καλικάντζαροι στο Βερολίνο

Κανονικά οι καλικάντζαροι εμφανίζονται τις ημέρες των Χριστουγέννων. Στο Βερολίνο παρουσιάστηκαν όμως αυτές τις ημέρες. Οι καλικάντζαροι προέρχονται από την Κύπρο και είναι ηθοποιοί μιας ομάδας του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Στη γερμανική πρωτεύουσα παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Young Europe της Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης το μιούζικαλ «Κάλι-Καντζάρ & Σια». Η παράσταση

ανέβηκε στο νεανικό θέατρο του Βερολίνου Theater an der Parkaue. Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται ο ΘΟΚ στο φεστιβάλ, η πρώτη συμμετοχή ήταν πριν δύο χρόνια. Ο διευθυντής του θεάτρου Κάι Βούσεκ είναι πεπεισμένος ότι η τότε συμμετοχή, που τους είχε φέρει σε επαφή με ευρωπαϊκά θέατρα από άλλες επτά χώρες, επέδρασε θετικά.

«Για τους Κύπριους η συμμετοχή τους τότε ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα. Και πέτυχε. Τους έδωσε θάρρος να επανεξετάσουν τη δουλειά τους και να κάνουν βήματα μπροστά. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το ΘΟΚ. Και εμείς αξιοποιούμε αυτές τις συναντήσεις ώστε να επανεξετάσουμε τις δικές μας αισθητικές αντιλήψεις για το θέατρο και να αναρωτηθούμε εκ νέου ποιος θα πρέπει να είναι ο σκοπός του. Η συνεργασία με τους συναδέλφους από την Κύπρο ήταν καταπληκτική», λέει ο Κάι Βούσεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα