ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στοιχεία για τους συνταξιούχους κάθε Ταμείου που δεν πήγαν να απογραφούν έστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης. Συνολικά αφορά 11.200 υποθέσεις, από τις οποίες έφτασαν στη Δικαιοσύνη μόλις μερικές εκατοντάδες. 

Στο ΙΚΑ δεν απογράφησαν 6.600 συνταξιούχοι. Από τη διασταύρωση στοιχείων αποδείχτηκε ότι περίπου 2.500 είχαν πεθάνει. Κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές για 148 περιπτώσεις.

Στον ΟΑΕΕ

δεν απογράφησαν 137 συνταξιούχοι. Ασκήθηκαν 20 αγωγές και μία μήνυση το 2011 και 42 αγωγές και τρεις μηνύσεις φέτος.

Στο ΕΤΑΑ διακόπηκε η σύνταξη σε 99 μη απογραφέντες και έχουν ήδη ζητηθεί στοιχεία για τον έλεγχο, προκειμένου να διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη όσες περιπτώσεις κριθούν παράνομες.

Στο ΤΑΝ δεν απογράφηκαν 11 συνταξιούχοι και διαπιστώθηκε ότι δύο είχαν πεθάνει.

Στο ΤΣΑΥ η απογραφή θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως τις 15 Νοεμβρίου.

Στο ΕΤΑΠ- ΜΜΕ βρέθηκε ένας συνταξιούχος που εισέπραττε σύνταξη και μετά το θανατό του. Ο φάκελος έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη.

Στον ΟΓΑ διακόπηκε η σύνταξη σε 3.140 ομογενείς από την Αλβανία. Ακόμη 1.200 δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ σε εξέλιξη είναι ο έλεγχος για ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και την Αίγυπτο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 2.000 άτομα δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η σύνταξή τους έχει ανασταλεί.

Στους φορείς επικουρικής ασφάλισης εντοπίστηκαν και εστάλησαν στη Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη πέντε περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων λόγω θανάτου του δικαιούχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα