ΑΝΤΙ ΜΑΡΕΪ, Ο ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ U.S. OPEN

Μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ έγινε ο νέος βασιλιάς του U.S. Open, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ (7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2). 

Ο Βρετανός τενίστας, ο οποίος διανύει μια ονειρεμένη περίοδο όσον αφορά στις επιδόσεις του, έπειτα από την κατάκτηση του U.S. Open σκαρφάλωσε και στο νούμερο

τρία της παγκόσμιας κατάταξης.

Ύστερα από έναν αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 53 λεπτά, ο Μάρεϊ κατάφερε να «εκθρονίσει» τον περυσινό νικητή του δημοφιλούς τουρνουά, γράφοντας παράλληλα ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά Grand Slam, μετά τον Φρεντ Πέρι ο οποίος κέρδισε τίτλο το 1936.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε μέτρια, πράγμα που του κόστισε τα δύο πρώτα σετ, καθώς ο Μάρεϊ ήταν πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία και προηγήθηκε 2-0 με 7-6 και 7-5 αντίστοιχα. Ο πεισματάρης όμως Σέρβος πήρε πολύ εύκολα τα δύο επόμενα σετ με 6-2 και 6-3 αντίστοιχα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ. Ο Βρετανός τενίστας έκανε δύο συνεχόμενα breaks στον αντίπαλό του και πήρε προβάδισμα με 3-0 games. Παρότι ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 3-2, ο Σκοτσέζος κατέκτησε το πέμπτο σετ με 6-2 games και έφτασε στο τίτλο του αμερικανικού Open.

O Άντι Μάρεϊ τα κατάφερε μετά από πέντε χαμένους τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις και έδειξε ότι δίκαια πλέον συγκαταλέγεται στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων τενιστών στο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα