Απειρία της μητέρας και έλλειψη παιδίατρου οδήγησαν το βρέφος στην Εντατική

Ο συνδυασμός της απειρίας με την έλλειψη παιδιάτρου από το νησί της Λέρου φαίνεται πως ευθύνονται για την κατάσταση την οποία υπεισήλθε το μωρό.

Η 24χρονη μητέρα βρέθηκε αποκλεισμένη σε απόμερη περιοχή της Λέρου, χωρίς την παραμικρή ιατρική παρακολούθηση και χωρίς να έχει γνώσεις πώς να φροντίσει το μωρό της, αναζητούσε βοήθεια και συμβουλές μέσω διαδικτύου για το 33 ημερών βρέφος της.

Ο στρατιωτικός σύζυγός της είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό τους στη μονάδα που υπηρετεί, ενώ η άπειρη μητέρα διαπίστωσε

πως το μωρό της αν και καλά ντυμένο, ήταν κρύο και ξυπνούσε μόλις κάθε επτά ώρες, ενώ δεν τρεφόταν όπως έπρεπε.

Ο παιδίατρος της Λέρου ήταν αποκλεισμένος στην Κω και δεν μπορούσε να κάνει τηλεφωνικά διάγνωση, έτσι η 24χρονη αναζήτησε βοήθεια μέσω διαδικτύου.

Δείτε τους διαλόγους της μητέρας σε φόρουμ στο internet, όπου ζητά αγωνιωδώς συμβουλές:

SOS!!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! Παρ Jan 18, 2013 8:16 pm

Maria_90

Αριθμός μηνυμάτων: 51

Ημερομηνία εγγραφής: 14/12/2012
Ηλικία: 24
Τόπος: Leros

Κοριτσια βοηθεια!Ειμαι νεα μανουλα δεν ξερω πολλα απο μωρακια αλλα εδω κ 2 μερες νομιζω πως κατι δεν παει καλα.Ο μπεμπης μου που ειναι 1 μηνων κοιμαται συνεχεια ξυπναει μονο για να φαει καθε 7 ωρες κ πινει μονο 90ml επισης δεν ανοιγει τα ματια του κ ειναι κρυος,τον έντυσα πολυ καλα κ παλι ειναι κρυος.Μιλησα με τον μοναδικο παιδιατρο του νησιου κ μου ειπε πως αν δεν τον δει δνε μπορει να πει κατι.Το θεμα ειναι πως ειναι στην Κω τωρα κ εχει απαγορευτικό..γυριζει την τριτη αν το επιτρεψει ο καιρος.Δεν ξερω τι να σκεφτω κ τι να κανω!
Απ: SOS!!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! στό Παρ Jan 18, 2013 9:10 pm

Maria_90

Αριθμός μηνυμάτων: 51
Ημερομηνία εγγραφής: 14/12/2012
Ηλικία: 24
Τόπος: Leros

εχει 36.4 ειναι λιγο πρισμενα τα ματακια του κ δεν τα ανοιγει.επισης ειναι κρυος κ τρωει λιγο κοιματι πολυ κ ναι του δινω ξενο γαλα.

Απ: SOS!!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! στό Παρ Jan 18, 2013 11:05 pm

Maria_90

Αριθμός μηνυμάτων: 51
Ημερομηνία εγγραφής: 14/12/2012
Ηλικία: 24
Τόπος: Leros

Σε ευχαριστω εχω φρικαρει λιγο!Διαβαζω κ διαφορα στο ιντερνετ..Τωρα ξυπνησε δεν ανοιξε τα ματια του κ πινει χαμομήλακι 10 ωρες κανει να πιει 70 ml αλλα πινει σιγα σιγα. Μμμ το εκανα αλλα δεν ειναι κιτρινο

Απ: SOS!!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! στό Σαβ Jan 19, 2013 12:52 am

Maria_90

Αριθμός μηνυμάτων: 51
Ημερομηνία εγγραφής: 14/12/2012
Ηλικία: 24
Τόπος: Leros

εχω ανοιχτο το φορουμ να ξερετε εκλαιγε κ του εδωσα γαλα ηπιε 150ml τωρα τον εχουμε αγκαλια κ κλαει δεν ανοιγει ματια ακομα.παιδια εχω παθει σοκ κ αυτην την στιγμη ειμαι μονη μου σπιτι με μια φιλη απο το διπλα σπιτι κ ο αντρας μου εχει υπηρεσια ηρθε κ εφυγε..δεν ξερω τι να κανω.βρε παιδια το ειπα στο παιδιατρο οτι δεν ανοιγει τα ματια του αλλα δεν μου ειπε τπτ γιαυτο το θεμα

Επειδή στη συζήτηση μπήκαν και άλλοι, οι οποίοι άρχισαν να κατηγορούν τη μητέρα, επενέβη ο σύζυγός της:
Επισκέπτης (Λευτέρης)

Καλησπέρα σε όλους. Και ευχαριστώ ολόψυχα για τις ευχές.
Για όσους κρίνουν, καλό θα ήταν εάν δεν γνωρίζουν τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε, να είναι πιο επιφυλακτικοί. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να χαρακτηρίσω κανέναν. Όταν ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, θα τελειώσουν όλα και θα είναι το παιδί καλά, το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Όχι για να δικαιωθώ εγώ, ή η Μάνα του παιδιού και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που άκουσε στο Νοσοκομείο, αλλά να μην πάθει ΠΟΤΕ ξανά, ΚΑΝΕΝΑ παιδί, κάτι τέτοιο. Όποιος θέλει να μάθει τί έγινε, ας μιλήσει με εμένα, εξάλλου φαίνεται ότι με γνωρίζει. Παρακαλώ για την δημοσίευσή του. Και για όσους προτρέχουν, ας με βρίσουν κιόλας. Μου φτάνει να γίνει καλά το παιδί μου. Καλή καρδιά.

Κυριακή, 20 Ιαν 2013 – 22:22
Επισκέπτης (Λευτέρης)

Και κάτι ακόμη…Πάρτε πληροφορίες και από το Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται το παιδί, πχ για το βάρος του, ή αν είχε ενημερωθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ημέρα κάποιος από το προσωπικό της Λέρου, για τα συμπτώματα του παιδιού. Ή για τις οδηγίες που δόθηκαν για την διατροφή του παιδιού από το Νοσοκομείο. Κάντε τα όλα αυτά και μετά ξεσκίστε την υπόληψη ανθρώπων. Παρόλα αυτά ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους μας βοήθησαν και ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Νοσοκομείου και τον Δήμαρχο. Να τους έχει ο Θεός καλά!
Όσον αφορά τον συντάκτη ενός παραπάνω μηνύματος…Αν δεν γνωρίζεις την όλη κατάσταση, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ το θέλαμε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ. Και μιας που το έθεσες ΚΑΙ οι δύο είμαστε “μόνιμοι υπάλληλοι”. Μήπως ήσουν και συνέχεια μαζί μας για να δείς την μεταχείρηση του παιδιού μας? Αν σε ικανοποιεί σαν άνθρωπο, τότε ναι, είμαστε βλάκες. Και ντροπή μας. Προσευχήσου και εσύ όμως για το παιδί μας και σκέψου αυτά που έγραψες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση.

Κυριακή, 20 Ιαν 2013 – 22:58
Στην υπεράσπιση του ζευγαριού προστίθενται και η θεία του βρέφους με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας:
· Επισκέπτης (121216)

πρώτα από ολα είμαι η θεία του παιδιού. το μόνο που εχω να πω είναι ντροπή στα άτομα που μιλούν χωρίς να γνωρίζουν τι έχει γίνει στην πραγματικότητα. άν το μωρο είχε καλή μεταχείριση η όχι αφήστε να το ξέρουμε καλυτερα εμείς. ελπίζω κανένας άνθρωπος να μην νιώσει αυτήν την ταπείνωση που εστανθηκαν οι γονείς του μωρού. από την στιγμή που όλοι όσοι ήμασταν κοντά τους γνωρίζουμε ότι τίποτα από αυτά που έχουν υπόθει δεν ισχύουν. και πάλι ευχάριστω τα άτομα που έχουν αυτογνωσία και ξέρουν τι έχει γίνει και είναι δίπλα μας. καλό βράδυ.

Keywords
Αναζητήσεις
το μωρο ειναι αρρωστο και δεν τρωει, το νεογεννητο δεν τρωει
Τυχαία Θέματα