ΑΠΕΡΓΟΥΝ 29.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις 29.000 εκπαιδευτικοί στο Σικάγο των ΗΠΑ. Χάνουν τα μαθήματά τους μέχρι και την Τετάρτη 350.000 μαθητές. Με δικαστική απόφαση θα δοκιμάσει να τερματίσει την απεργία ο δήμαρχος της πόλης.  

Με δικαστική απόφαση θα επιδιώξει ο δήμαρχος του Σικάγου, Ραχμ Εμάνουελ, εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου Ομπάμα, να τερματίσει την απεργιακή κινητοποίηση 29.000 εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων.

Οι διάφορες ενώσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη, οπότε 350.000 μαθητές στα δημόσια σχολεία θα χάσουν τα μαθήματα τους.

«Εγώ δεν θα σταθώ δίπλα σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά σαν πιόνια», δήλωσε ο δήμαρχος του Σικάγου. Να πούμε ότι η απεργία, που ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα, έχει επηρεάσει 350.000 μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου στην τρίτη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν κατά της απόφασης του Εμάνουελ να προχωρήσει σε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, συμπεριλαμβανομένης και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα