ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε δύο κύκλους θα πραγματοποιηθεί η διανομή των σχολικών βιβλίων στα σχολεία, με στόχο να αποφευχθούν τα περυσινά φαινόμενα με τους μαθητές να μελετούν… φωτοτυπίες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας τα βιβλία θα ξεκινήσουν να φτάνουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια την 1η Ιουλίου και η διανομή τους θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα.

Όσον αφορά στα βιβλία των σχολικών μονάδων

Δημοτικού και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ η διανομή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) η διαδικασία εκτύπωσης και διανομής των βιβλίων περνά στο νέο οργανισμό, που η σύστασή του αποφασίστηκε επί υπουργίας της Άννας Διαματοπούλου.

Μάλιστα, θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα που θα υπολογίζει τον αριθμό των βιβλίων που δικαιούται κάθε σχολείο. Πρόκειται για ένα σύστημα διαδικασιών και εφαρμογών πληροφορικής, το οποίο υπολογίζει το πλήθος των βιβλίων ανά σχολείο βάσει των στοιχείων μαθητών και καθηγητών που οι σχολικές μονάδες υποβάλουν στο σύστημα e-survey (καρτέλα σχολείου).

Στα εν λόγω στοιχεία που αφορούν την περασμένη χρονιά θα προστίθεται και ένα επιπλέον ποσοστό της τάξεως του 10% ανά τίτλο, που τελικά θα φτάνει στο κάθε σχολείο ώστε να αντιμετωπίζονται απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες.

Στο πληροφοριακό σύστημα του «ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ» όλα τα σχολεία διασυνδέονται με την αποθήκη από την οποία θα εξυπηρετούνται. Έχει προγραμματιστεί κάθε αποθήκη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να λαμβάνει ένα επιπλέον απόθεμα της τάξεως του 3% ανά τίτλο του συνόλου των σχολείων που εξυπηρετεί, ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσει επιπλέον ανάγκες και ελλείψεις.  Όπως τονίζεται από το υπουργείο, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σε όσες περιπτώσεις η αποθήκη ή η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενημερώσει τον «ΔΙΟΦΑΝΤΟ» για επιπλέον ανάγκες.

Όσον αφορά το σύστημα διανομής που θα εφαρμοστεί τη φετινή χρονιά, τα βιβλία θα αποστέλλονται συσκευασμένα ανά σχολείο και θα συνοδεύονται από αναλυτική κατάσταση που θα αναφέρει, για ένα προς ένα τίτλο, το πλήθος βιβλίων που αποστέλλονται.

Οι αποθήκες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα λαμβάνουν έγκαιρα ενημέρωση για το πρόγραμμα διανομής και τις προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής κατά νομό θα κοινοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα