Από Σεπτέμβριο νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης κατά την παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120 χιλ. δικαιούχους ύψους 27 εκατ. ευρώ

που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα διευρυνθούν. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1% εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1% ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα