Από την Ασφάλεια στον Κορυδαλλό

17:27 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων που συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού οδηγήθηκαν σήμερα ο 25χρονος Ιωάννης Μιχαηλίδης και ο 22χρονος Δημήτρης Πολίτης σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου τους κατηγορουμένος, ο Δ. Πολίτης θα δικαστεί μόνο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής, καθώς, είχε κλητευθεί ως αγνώστου διαμονής και η ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές

κατηγορίες είχε ανασταλεί, ενώ, ο Μιχαηλίδης, είχε κλητευθεί σε γνωστή διεύθυνση και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο νομικό στην εκδίκαση της υπόθεσης ως προς το πρόσωπό του.

«Είναι αστείο, αφού ήμουν γνωστής διαμονής, γιατί δεν ήρθε εκεί η αστυνομία να με συλλάβει; ” ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο για τα όπλα που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα στον Βόλο.

Ο Μιχαηλίδης όμως, δεν εκπροσωπείται από δικηγόρους και έτσι το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό νομικών παραστατών για να τον υπερασπιστούν όπως ορίζει ο νόμος.

Αντίθετα, για τον συγκατηγορούμενο του λόγω της πλημμεληματικής φύσεως του αδικήματος δεν είναι απαραίτητος ο διορισμός των δικηγόρων, εφόσον ο ίδιος δεν το επιθυμεί.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 Φεβρουαρίου 2013, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας οι αυτεπαγγέλτως διορισθέντες δικηγόροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασφάλεια, Κορυδαλλό,asfaleia, korydallo