Από το δικαστήριο στο ταμείο

19:12 5/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Στόχος είναι η άμεση είσπραξη χρημάτων και η ταχύτερη περαίωσή τους , ώστε να … ξεστοκάρονται οι υποθέσεις που λιμνάζουν στα διοικητικά δικαστήρια .

Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι στις φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις μπορεί να χορηγηθεί από τα Διοικητικά Δικαστήρια αναστολή πρωτόδικης απόφασης μόνο στην περίπτωση που η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) του φορολογουμένου πιθανολογείται με βασιμότητα πως τελικά θα γίνει δεκτή. Επιπλέον οι δικαστές πλέον δεν «ακούν»

το σύνηθες επιχείρημα των φορολογουμένων πως από την πρωτόδικη απόφαση προκαλείται σε βάρος του ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει Ανώνυμη Εταιρεία που ζητούσε να ανασταλούν δυο αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες απορρίφθηκαν δυο αιτήσεις της εταιρείας κατά πράξεων του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς, με τις οποίες της επιβλήθηκαν φόροι δωρεάς ύψους 481.053 ευρώ και πρόσθετοι φόροι 202.042 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα