Από το Ντόρτμουντ στο Λονδίνο

Με τον αρχισκόρερ του Champions League με 11 γκολ, Κριστιάνο Ρονάλντο, σε φουλ φόρμα, η Ρεάλ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στη Βεστφαλία την ομάδα που ακούστηκε όσο καμία άλλη τις τελευταίες ώρες λόγω της πώλησης του Μάριο Γκέστε στη Μπάγερν έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ. Ο λόγος για τη Ντόρτμουντ, η οποία θέλει να πάρει ένα καλό σκορ και να βάλει τις βάσεις

για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο ημιτελικός του Ντόρτμουντ είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις γιατί πρόκειται για δύο ομάδες που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις εφέτος στη φάση των ομίλων, ενώ δεν αποκλείεται αυτό το ζευγάρι να βγάλει… γερμανικό εμφύλιο βάσει του αποτελέσματος στον άλλον ημιτελικό και της νίκης της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα.

Στα της προϊστορίας, οι 2 τελευταίες από τις 50 αναμετρήσεις των Μαδριλέλων με αντίπαλο γερμανικές ομάδες (85-83 τα γκολ), ήταν οι 2 αναμετρήσεις με την Ντόρτμουντ στη φάση των ομίλων της εφετινής διοργάνωσης, που αναφέραμε νωρίτερα. Στο αποκαλούμενο ως «γκρουπ του θανάτου», αναδείχθηκαν νικητές οι Γερμανοί, οι οποίοι επιβλήθηκαν 2-1 στη Γερμανία και περιορίστηκαν στην ισοπαλία 2-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Μπορούσια έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ έχει κάκιστη παράδοση στη Γερμανία με μόλις μία νίκη και έξι ισοπαλίες σε 24 εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Για τους Βεστφαλούς αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε ημιτελικά Champions League έχοντας μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό, ενώ για τη «βασίλισσα» αυτή είναι η 24η εμφάνιση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης με 12 προκρίσεις και 11 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα