Ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση η Εθνική

Με την κίνηση η Εθνική αναμένεται να έχει όφελος 175,5 εκατ. ευρώ ενισχύοντας αντίστοιχα την κεφαλαιακή της βάση. Σήμερα η Εθνική διαθέτει 25 εκατ. αμερικανικές μετοχές αποθετηρίου ονομαστικής αξίας 625 εκατ. δολαρίων και η προαιρετική δημόσια πρόταση αφορά στην αγορά έναντι μετρητών έως και 22.500.000 από αυτές, ονομαστικής αξίας 562,5 εκατ. δολαρίων.

Εφόσον το σύνολο των κατόχων προνομιούχων μετοχών Αμερικής αποδεχθεί την προσφορά το κεφαλαιακό όφελος για την Εθνική Τράπεζα

θα ανέλθει σε απόλυτα νούμερα στα 175,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Εθνική από τις υφιστάμενες 25.000.000 Αμερικανικές Μετοχές Αποθετηρίου (ADS CUSIP 633643507) (η κάθε μία το «ADS» και από κοινού τα «ADSs»), κάθε μία από τις οποίες αντιπροσωπεύει μία Προνομιούχο Μετοχή, Μη Σωρευτικού Μερίσματος, Α’ Σειράς, ονομαστικής αξίας 0,30 ανά μετοχή (οι «Προνομιούχες Μετοχές»), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο Έγγραφο Προσφοράς για Αγορά (Offer to Purchase) με ημερομηνία 31 Μαΐου, 2013 και τη συνοδευτική αυτού Επιστολή Διαβίβασης (Letter of Transmittal) τα οποία, με τις τυχόν τροποποιήσεις τους και συμπληρώσεις τους, αποτελούν την πρόταση.

Σύμφωνα με τους όρους και με την επιφύλαξη των προϋποθέσεων της Πρότασης, η Τράπεζα προσφέρει το ποσό των $12,5 ανά ADS, καθαρό στον πωλητή σε μετρητά, μετά την αφαίρεση οποιασδήποτε επιβλητέας παρακράτησης φόρου και χωρίς τόκο, μετά την αφαίρεση οποιωνδήποτε άλλων επιβλητέων τελών και φόρων, για τα ADSs που έχουν προσφερθεί εγκύρως και η προσφορά τους δεν έχει ανακληθεί εγκύρως (το «Αντάλλαγμα της Πρότασης»).

Ο σκοπός της Πρότασης είναι η δημιουργία κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1 capital) για την Τράπεζα και η ενίσχυση της ποιότητας της κεφαλαιακής της βάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα