Αποφασίζει η Βουλή για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χ.Α.

Για τους Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα οι ανακριτικές αρχές ζητούν να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος.

Θετική επίσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της Χ.Α., για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη

για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοφωνικού ερασιτεχνικού σταθμού.

Παραλήρημα και βολές κατά πάντων από τον Κασιδιάρη χθες στη Βουλή

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε με έναν παραληρηματικό λόγο από το βήμα της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο περί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς κ.κ. Δένδια και Αθανασίου πως αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι για εσχάτη προδοσία «γιατί κατέλυσαν το Σύνταγμα». Χαρακτήρισε την ομιλία του «ιστορική», καθώς ο ίδιος, όπως είπε, είναι «αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, καθώς «ο επίσημος βρίσκεται στη φυλακή μαζί με τον πρόεδρο». Έκανε λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του κόμματός του, που έχει στείλει «παράνομα» στη φυλακή τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο και έναν βουλευτή. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «σκοπός όλων είναι να αφοπλίσετε πολιτικά τη Χρυσή Αυγή. Να μας θέσετε εκτός εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα