ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ;

Απόγονος Αφρικανών σκλάβων από την πλευρά της… λευκής μητέρας του ενδέχεται να είναι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Όλα αυτά σύμφωνα με έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα εντοπισμού γενεαλογικών δέντρων Ancestry.com.

Τι ανέδειξε η έρευνα της ιστοσελίδας; Η μητέρα του Ομπάμα, η Στάνλεϊ Αν Ντάναμ, συνδέεται βιολογικά με τον Τζον Παντς, έναν Αφρικανό που ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος σκλάβος στην αποικία της Βιρτζίνια. Ο Πλανητάρχης, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανότατα 11ος απόγονος του Παντς, ενώ όπως λένε,  οι απόγονοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό κομμάτι του DNA

τους που υποδηλώνει την αφρικανική καταγωγή τους.

Ο Παντς ήταν ανήσυχο πνεύμα, μάλιστα αρχικά εργαζόταν ως υπηρέτης με συμβόλαιο, αλλά προσπάθησε να το σκάσει, το 1640, έχασε την ελευθερία του και έγινε σκλάβος.
«Με τον Τζον Παντς έγινε πιθανότατα η αρχή της νομιμοποίησης της δουλείας στην Αμερική. Μετά από αιώνες δεινών, τον Εμφύλιο Πόλεμο και τους αγώνες για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων» ανέφερε ο γενεαλόγος Τζόζεφ Σάμγουεϊ.

Μολονότι ο πατέρας του Ομπάμα ήταν Κενυάτης, δεν είχαν βρεθεί έως τώρα στοιχεία που να τον συνδέουν με Αφρικανούς σκλάβους, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Αφροαμερικανούς.

Οι γενεαλόγοι ανέλυσαν δείγματα DNA για να συνδέσουν συγγενείς της Ντάναμ με τον Παντς, ο οποίος είχε αποκτήσει παιδιά με μια λευκή γυναίκα. Οι απόγονοι των παιδιών αυτών ήταν ελεύθεροι γαιοκτήμονες της Βιρτζίνια και θεωρούνταν λευκοί.

Κατά πόσο είναι σοβαρή αυτή η έρευνα κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί καθώς άλλοι ερευνητές της ιστοσελίδας παλαιότερα είχαν εντοπίσει προγόνους του Ομπάμα στην Ιρλανδία και στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα