ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Ο ΡΑΧΟΪ

17:40 1/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Μαζί με τα μέτρα λιτότητας και την πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ, η κυβέρνηση Ραχόι προχωρά και στον αποκλεισμό από την υγειονομική φροντίδα για τους παράνομους μετανάστες, για να περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων.

 Έτσι, σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Μαδρίτης κατά της εφαρμογής της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας που καταργεί την δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής. «Οι μετανάστες ήταν καλοί όταν ήθελαν φτηνό

εργατικό δυναμικό και τώρα που δεν χρησιμεύουν πια σε τίποτα, τους στέλνουν στη σφαγή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άνδρας, που ζει 15 χρόνια στην Ισπανία.

Παρ’ όλα αυτά την αντίδρασή τους έχουν εκφράσει 2.000 γιατροί και ανακοίνωσαν ότι αυτοί θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα στους μετανάστες. Σε αυτήν την προσπάθεια εντάχθηκαν και νοσοκόμοι και άλλοι από το προσωπικό στον τομέα της υγείας κατόπιν έκκλησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως οι Γιατροί του Κόσμου.

Επίσης 7 από τις 17 κυβερνήσεις των ισάριθμων αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας ανακοίνωσαν ότι θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τον νόμο αυτόν και θα συνεχίσουν να επιτρέπουν την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των μεταναστών που δεν έχουν άδεια παραμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα