«Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Σαμαράς, αν πάμε σε εκλογές»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του matrix24.gr, o Φώτης Κουβέλης όχι μόνο δεν προτίθεται να κάνει πίσω, αλλά φέρεται να έχει εμπιστευθεί σε στενούς συνεργάτες του ότι «εδώ που έφτασαν τα πράγματα, οι εκλογές φαντάζουν ως το πιθανότερο σενάριο».

«Στο Μαξίμου ο λογαριασμός»

Ο Φώτης Κουβέλης

αναμένεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, να επικυρώσει την άρνησή του να συναινέσει στο «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Η ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, ήδη ξεδιπλώνει προεκλογική τακτική και επιχειρεί να χρεώσει στον Αντώνη Σαμαρά τις πρόωρες κάλπες, σε αυτό το άτυπο blamegame (παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών) που παίζεται από χθες μεταξύ του Μαξίμου και των ελασσόνων κυβερνητικών εταίρων. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δηλώνει στο matrix24.gr πως «αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό».

«Καλόν αγώνα»

Το προεκλογικό κλίμα που ήδη επικρατεί στην Αγίου Κωνσταντίνου φάνηκε ήδη από χθες το βράδυ, όταν ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε ατύπως με μερικούς βουλευτές του κόμματός του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφού ενημέρωσε τους βουλευτές για τα τεκταινόμενα, έκλεισε την τοποθέτησή του ευχόμενος στους παριστάμενους… «καλόν αγώνα», εννοώντας, προφανώς, τον προεκλογικό αγώνα που ενδέχεται να ξεκινήσει. Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, ο Φώτης Κουβέλης έχει καταλήξει στην απόφαση όχι μόνο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη «νέα ΕΡΤ», αλλά να μην παράσχει στον Αντώνη Σαμαρά ούτε ψήφο εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει επαναβεβαίωση της δεδηλωμένης για «φυγή προς τα εμπρός».

Keywords
Τυχαία Θέματα