Απολογείται μία ακόμα κατηγορούμενη για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Πρόκειται για την κ. Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της τράπεζας, χωρίς μάλιστα – όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο – να έχει ιδιαίτερες γνώσεις στα οικονομικά, καθώς το αντικείμενο των σπουδών της ήταν εντελώς διαφορετικό.

Η ίδια βέβαια αρνείται ότι γνώριζε ότι τα επίμαχα ποσά που εκταμιεύονταν κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του Λαυρεντιάδη.

Μένει λοιπόν, να αναπτύξει τις δικές της υπερασπιστικές θέσεις επιχειρώντας να πείσει την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα ότι δεν έχει διαπράξει όσα της αποδίδονται. Η κατηγορούμενη, όπως είναι φυσικό, αναμένει με μεγάλη αγωνία την κρίση των δικαστών με το δεδομένο ότι όσοι έχουν προηγηθεί έχουν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη δικαστική λειτουργό.Όπως είναι γνωστό εκτός τον φερόμενο ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έχουν ήδη προφυλακιστεί άλλα τρία πρώην στελέχη της τράπεζας που είναι οι κ.κ. Τρύφων Κολλίντζας, Δημήτρης Σαραμαντής και Αντώνης Αθανάσογλου.

Και οι τρεις αναμένεται σήμερα να μεταχθούν στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς μέχρι και χθες παρέμεναν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, λόγω της απεργίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Και ενώ η τελευταία από την πρώτη ομάδα των κατηγορουμένων απολογείται σήμερα ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη Πέτρος Κυριακίδης εξακολουθεί να καταζητείται από τις αρχές. Άγνωστο παραμένει αν βρίσκεται εντός Ελλάδος, αν έχει καταφύγει σε κάποιο μοναστήρι ή αν πριν τη σύλληψή του ήταν ήδη στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα