Απολύονται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί εδώ και τρεις μέρες ο Αντώνης Σαμαράς με υπουργούς της κυβέρνησης, δέχθηκε το πρωί στο Μαξίμου τον Αντ. Μαιτάκη, ο οποίος των ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρίσκονται στο τραπέζι. Ο σχεδιασμός για την κινητικότητα, η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων ώστε να επιτευχθεί αυτή αλλά και το θέμα των ακατάλληλων και επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και ο τρόπος που θα λειτουργήσει

το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τέθηκαν στη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός έχει στα χέρια του έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με την οποία οι επίορκοι και ακατάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι περίπου 7.000, οι οποίοι θα τεθούν υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών, ώστε να αποφασιστεί ποιοί από αυτούς θα απολυθούν από το δημόσιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε και με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου. Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η λειτουργία του οικονομικού παρατηρητηρίου των Δήμων και η στήριξη των κοινωνικών δομών, που καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα