ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ (ΞΑΝΑ) Ο ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Ο οδηγός – θρύλος και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ πήρε για δεύτερη φορά στην πολυετή καριέρα του την απόφαση να αποσυρθεί από το άθλημα, καθώς η Mercedes θα τον αντικαταστήσει το 2013 με τον Λιούς Χάμιλτον. 

Ο Σουμάχερ έμεινε χωρίς ομάδα για την επόμενη χρονιά μετά την ανακοίνωση της Mercedes ότι θα τον αντικαταστήσει το 2013 με τον τωρινό οδηγό της

McLaren, Λιούις Χάμιτλον. Φήμες ήθελαν τον Γερμανό πιλότο να έχει συμφωνήσει με την Suaber, την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα στην F1, που τελικά δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο 43χρονος (πλέον) πιλότος αποφασίζει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Η πρώτη ήταν το 2006 όταν βρισκόταν στη Ferrari. Το 2009 επέστρεψε με την ομάδα της πατρίδας του την Mercedes GP. Η επάνοδός του πάντως δεν στέφθηκε με επιτυχία, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κάνουν πικρόχολα σχόλια για την απόδοσή του και το …προχωρημένο της ηλικίας του. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ανέβει μία μόλις φορά στο βάθρο (στο GP της Ευρώπης, τερματίζοντας τρίτος), ενώ για το 2012 είναι 12ος μέχρι στιγμής στη βαθμολογία των οδηγών της F1.

Keywords
Τυχαία Θέματα