ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ «ΨΑΛΙΔΙ»

Ρεαλιστικές προτάσεις ζητά το υπουργείο Οικονομικών, από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία στην κατάρτιση του πακέτου μέτρων 11,5 δισ. ευρώ την διετία 2013-14.

του Βαγγέλη Δουράκη

Οι κατ΄ιδίαν συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με 6 υπουργούς (ο Κωστής Χατζηδάκης απουσιάζει και με τον Αντώνη Ρουπιακιώτη θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία) είναι σε εξέλιξη, αλλά ως τώρα κάποιοι φαίνεται πως έφυγαν από το γραφείο του υπουργού

με εντολή να επανεξετάσουν τις προτάσεις τους..

«Φέρτε τις προτάσεις σας και από εκεί και πέρα θα τις εξετάσουμε. Ρεαλιστικές προτάσεις. Δεν μπορεί κάποιος υπουργός να λέει κόβω 100 εκατ. € από την στιγμή που ξέρουμε ότι μπορεί να περικόψει 2 ή 3 δισ.€». Αυτό αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τις πρώτες επαφές που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο κινείται με άξονες τόσο τις προβλέψεις του μνημονίου όσο και τις προτάσεις του ΚΕΠΕ.

«Είναι ομαδικό παιχνίδι και οφείλουμε να συμβάλουμε. Έχουμε υποχρέωση ως υπουργείο να έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση και με νούμερα όταν έρθει η τρόικα», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Κανονικά θα υλοποιηθεί ότι έπρεπε να εφαρμοστεί από τον Μάρτιο, αναφέρουν οπι ίδιες πληροφορίες. Για τα ειδικά μισθολόγια οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί έχουν ήδη αποσταλλεί στην τροικα και για τα ισοδύναμα αναμένεται η απάντησή της. Η αντίδραση των πιστωτών μας αναμένεται και όσον αφορά στο θέμα της «επιμήκυνσης» των δόσεων για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Το άλλο καυτό θέμα, η εξόφληση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ είναι της απολύτου αρμοδιότητας της Κυβέρνησης και προς τούτο θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη από τον αρμοδιο υπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα