«Αρχές Ιουλίου ο ανασχηματισμός»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης, ενημερώνοντας τα μέλη του οργάνου, τους επισήμανε ότι έχει διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο ανασχηματισμός δε θα γίνει πριν το Συνέδριο της ΝΔ, ήτοι πριν το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα στελέχη της

ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την καρατόμηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, ενώ αρκετοί «είδαν» πίσω από την επιλογή Αμπατζόγλου για τη θέση «παλινόρθωση του γαλάζιου πελατειακού κράτους» και των «γαλάζιων παιδιών». Αυτές οι φράσεις, εξάλλου, ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Συμμετοχή βουλευτών;

Κατά τα λοιπά, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ άνοιξε και επισήμως η συζήτηση για τον τρόπο της εμπλοκής και της συμμετοχής του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα. Κατά πληροφορίες, αρκετοί παριστάμενοι (σ.σ. παρόντες ήταν και πολλοί βουλευτές) τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ με πολιτικά στελέχη και βουλευτές, όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού, με τον Φώτη Κουβέλη να αφήνει ανοιχτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Πρόκειται, πάντως, για μια συζήτηση που εκκρεμεί να ολοκληρωθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαΐου.

Τέλος, από τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψε η έκφραση ενόχλησης από πολλούς για την πρόσφατη δημόσια κόντρα των δύο υποδειχθέντων από τη ΔΗΜΑΡ υπουργών, του Αντώνη Ρουπακιώτη και του Αντώνη Μανιτάκη. Μάλιστα, καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι, στην πλειονότητά τους, τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου στέκονται στο πλευρό του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όχι του υπουργού Δικαιοσύνης…

Keywords
Τυχαία Θέματα