ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Έτοιμοι να μην ψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή εμφανίστηκαν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Ευθέως σχεδόν το παραδέχθηκαν ο Θόδωρος Παραστατίδης και ο Μιχάλης Κασσής, ενώ τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Δριβελέγκας, Απόστολος Κακλαμάνης και Μάρκος Μπόλαρης.

Στον αντίποδα, “αλλαγή στρατηγικής” του κόμματος παρατήρησε ο Μιχάλης

Χρυσοχοΐδης, ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλά για ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε άλλο πακέτο μέτρων, και να σημειώνει ότι «δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής». Υποστήριξε λοιπόν πως ο ίδιος δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτή την αλλαγή στάσης, ούτε καν στο Κοινοβούλιο.

Τα πνεύματα κατεύνασε ο κ.Βενιζέλος στη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν, με την προϋπόθεση ότι αφορούν σε ολοκληρωμένο και τελευταίο πακέτο, διασφαλίζεται η παράταση και η ρήτρα αντικατάστασης και διαμορφώνονται αντισταθμιστικά κοινωνικό και αναπτυξιακό πακέτο.

Ο κ.Χρυσοχοΐδης διαφώνησε ακόμα με τις θεωρίες συνωμοσίας κατά του ΠΑΣΟΚ που είχε καλλιεργήσει πρώτος ο Ευ.Βενιζέλος και υποστήριξαν ενθέρμως Παναγιώτης Ρήγας, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Απόστολος Κακλαμάνης. Κατά των θεωριών συνωμοσίας και υπέρ της ανάγκης αυτοκριτικής του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ Άντζελα Γκερέκου και Γιάννης Μανιάτης κράτησαν επίσης αποστάσεις από τις θεωρίες υπονόμευσης του κόμματος.

Έντονη ήταν η κριτική των βουλευτών στο θέμα των χειρισμών της ηγεσίας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ζητά να φτάσει άμεσα στη Βουλή προκειμένου να ταυτοποιηθεί με το πρωτότυπο που έχει ζητήσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

“Συντονισμένη επίθεση” έγινε και στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με βουλευτές να θυμίζουν ότι είχε επί πολλούς μήνες στην κατοχή του το περίφημο φλασάκι, ενώ δεν ακούστηκαν λίγα και κατά του Γιάννη Ραγκούση.

Διαβάστε επίσης:

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΕΡΓΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα