Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Ο ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε την απόφασή του για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, σημειώνοντας ότι «πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την οικονομική καταστροφή της χώρας και η απαξίωση της Δημοκρατίας». Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραψε την πρόταση.

Τόσο η πλευρά του ΔΝΤ όσο και αυτή της Κομισιόν αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

ωστόσο κύκλοι της Κομισιόν δεν έκρυψαν το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει και αλλαγή πολιτικής.

Δραγασάκης : Η βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση. Υπάρχει αναντιστοιχία κυβερνητικής πολιτικής και κοινωνικού αισθήματος.

Φεβρωνία Πατριανάκου: Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί την πρόταση μομφής για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το ίδιο του το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα. Το παραδέχονται τα στελέχη σας και είναι κοινό μυστικό. Τα δάκρυα που χύνετε για την ΕΡΤ είναι κροκοδείλια, μιας και την κατηγορούσατε πριν κλείσει.

Παναγιώτης Ρήγας : Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόταση μομφής κατά της λογικής και προέρχεται από τις δυνάμεις που επιζητούν την καταστροφή και χαίρονται για τα δεινά της χώρας. Αυτή είναι η λογική της αυτοκτονίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να απαντήσει στα αδιέξοδά του που ξεκινούν από το σκίσιμο του μνημονίου, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση. Συμπεριφέρεται από τη μία ως κόμμα του 4% αλλά με απίστευτη αλαζονεία. «Ξεκαβαλήστε από το καλάμι σας!» Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει η χώρα από την κρίση και γι αυτό το λόγο αφήνουμε στην άκρη τις ιδεολογικές μας διαφορές με τη ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα