Άργησε το κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει η Λανγκάρντ

«Το ερώτημα ήταν πότε και πώς θα… κοβόταν το χέρι. Το θέμα ήταν να σταματήσει η μετάδοση της μόλυνσης, ώστε να μην καταρρεύσει στο σύνολό του το σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ΔΝΤ για το ζήτημα του κουρέματος του ελληνικού χρέους. Παραδέχθηκε πως η αναδιάρθρωση καθυστέρησε αλλά αντέτεινε το επιχείρημα πως η Ευρώπη ήταν απροετοίμαστη και δεν υπήρχε «τείχος προστασίας», με εμφανή τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης σε πολλές χώρες

της γηραιάς ηπείρου.

Η κ. Λαγκάρντ εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, σημειώνοντας ότι «μετά από πολλά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, βλέπουμε πρόοδο για το επόμενο έτος».

Σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας παραδέχθηκε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο και αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αλλά δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψη ότι είναι πιθανό να ξεσπάσει ένα νέο οικονομικό κραχ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα δουλειά σε τρεις τομείς: για τις τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν, τη διαφάνεια της αγοράς παραγώγων και τη ρύθμιση και το άνοιγμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα