Αρμόδια η διεθνής δικαιοσύνη και όχι ο Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απέρριψε και την εκτίμηση του Γερμανού αξιωματούχου, ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Ελλήνων.

«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων», δήλωσε ο Δημ. Αβραμόπουλος. «Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά

χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως «από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων».

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις της ελληνικής πολιτείας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Απριλίου, ότι «η ελληνική κυβέρνηση όπως έπραξε και στο ζήτημα των αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, παρεμβαίνοντας στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει έτερες πτυχές των γερμανικών αποζημιώσεων την στιγμή που θα κρίνει καταλληλότερη προς τούτο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το σύνολο των παραμέτρων».

«Η Ελλάδα συνεκτιμώντας τις ανωτέρω παραμέτρους και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις, εγείρει τακτικά το θέμα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα