ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

12:05 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Λίγες ώρες πριν την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση για την ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση.

Την ώρα που η Μαδρίτη δέχεται πιέσεις για να ζητήσει βοήθεια, μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur ο Γιούνκερ τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση». Επέμεινε πάντως στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει

τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ruhr Nachrichten ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως είναι θέμα της Ισπανίας να αποφασίσει αν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της. «Η Ισπανία θα αποφασίσει μόνη της τι είναι σωστό να κάνει», τόνισε.

Την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ είχε δηλώσει: «Είναι σαφές πως οι χώρες που επιθυμούν την αλληλεγγύη θα το ζητήσουν μόνες τους. Διαθέτουμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια σταθερή εξέλιξη της ευρωζώνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα