«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΡΚΕΛ

Ανησυχία στην κυβέρνηση μετά τα έκτροπα στο Πεντάγωνο. Σύστημα «Κλίντον» από την ΕΛ.ΑΣ. και προειδοποιητικό μήνυμα Σαμαρά.

«θα υποδεχθούμε την Καγκελάριο Μέρκελ, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία». Ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τη δήλωσή του έδωσε ήδη το στίγμα

για το κλίμα που επιθυμεί να υπάρχει ενόψει της άφιξης της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι συνδικάτα και πολιτικές ηγεσίες δεν θα κάνουν το… χατήρι του Πρωθυπουργού. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη κηρύξει στάση εργασίας και προγραμματίζουν συλλαλητήριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα μετέχει στις συγκεντρώσεις, οι Ανεξ. Έλληνες καλούν σε… αποκλεισμό της Γερμανικής Πρεσβείας και το κλίμα μυρίζει… μπαρούτι.

Ήδη στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά και την Πρεσβεία στην Αθήνα, έχει ξεκινήσει η οργάνωση των μέτρων τάξης που θα υλοποιηθούν κατά τη σύντομη παραμονή της κ. Μέρκελ στην Αθήνα και θεωρείται δεδομένο ότι όχι μόνον το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το κέντρο της πόλης θα μοιάζουν με… απαγορευμένη ζώνη. Τα μέτρα, λένε όσοι γνωρίζουν, θα θυμίζουν την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα.

«Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά» ήταν η αναφορά του Αντ. Σαμαρά, ενδεικτική του δόγματος που θα εφαρμοσθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα