Αστυνομική συνοδεία τέλος για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η απόφαση θα είναι σε ισχύ μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών του κόμματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης: «σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους

βουλευτές του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί».

Όπως ανακοινώθηκε, κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέας του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές Χρυσής Αυγής αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας αναλαμβάνει τη διεξαγωγή ερευνών για τη Χρυσή Αυγή καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί γιάφκες με οπλισμό της οργάνωσης γεγονός που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας.

Το Σάββατο, εξάλλου, προγραμματίζεται στη Νίκαια νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ενώ την ίδια μέρα η ναζιστική οργάνωση έχει προγραμματίσει διανομή τροφίμων στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα