ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΡΟΜΠΑΪ

18:40 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου επιβεβαίωσε ότι θα γίνει η άτυπη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. για την ανάπτυξη και την απασχόληση ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Προβλέπω μια σύνοδο με τους ηγέτες της ΕΕ, μια άτυπη σύνοδο στο τέλος αυτού του μήνα, αρχές του επόμενου μήνα, αφιερωμένη για άλλη μια φορά στην ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο βαν Ρόμπαϊ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ.

Επίσης τόνισε ότι θα πρόκειται για μια προπαρασκευαστική σύνοδος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, που είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Μάλιστα αναφερόμενος εμμέσως στον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι θέλει να ξαναβάλει την ανάπτυξη στην ατζέντα των συζητήσεων της Ε.Ε., είπε ότι η θεματική αυτή  δεν είναι νέα στην Ε.Ε.

«Την ανάπτυξη δεν θα την ανακαλύψουμε εν μέσω της γαλλικής προεκλογικής εκστρατείας, έχουμε εργαστεί γι’ αυτήν εδώ και πολύ καιρό» σχολίασε ο Ρομπάι λέγοντας παράλληλα  ότι το ζήτημα αυτό, όπως και εκείνο της απασχόλησης ήταν στην ημερήσια διάταξη όλων των ευρωπαϊκών Συνόδων Κορυφής τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα