ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ … ΠΟΛΥ ΣΑΜΑΡΑ

Σε πρώτο πλάνο, στο κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας, μπαίνει ο Αντ. Σαμαράς, τη στιγμή που στο παρασκήνιο ανοίγει η συζήτηση για την επομένη των εκλογών. Στη μία μετά το μεσημέρι η διακαναλική από τα γραφεία της Συγγρού. 


Με… πολύ Αντώνη Σαμαρά θα ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Σε αντίθεση με όσα έπραξε στις προηγούμενες εκλογές,

όταν και ακολουθήθηκε μία μάλλον φοβική εκστρατεία, ο κ. Σαμαράς παραχωρεί σήμερα συνέντευξη τύπου (διακαναλική), θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση των δημοσιογράφων, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή θα ρίξει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου από την πλατεία Συντάγματος, την οποία ο κομματικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στο έπακρο προκειμένου να… γεμίσει.

Ίσως και σήμερα αρχίσουν να προβάλλονται και τα διαφημιστικά σποτ του κόμματος, με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή, τα οποία σταδιακά θα αντικαταστήσουν το σύνολο των τηλεοπτικών μηνυμάτων  καθώς η Ν.Δ. θέλει να «κλείσει» με θετικό μήνυμα μία πρωτόγνωρα πολωτική προεκλογική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, και με την προοπτική ανάδειξης της Νέας Δημοκρατίας ως πρώτου κόμματος, η συζήτηση – κυρίως παρασκηνιακή επί του παρόντος – για τις μετεκλογικές εξελίξεις έχει ανοίξει. Κατά την προηγούμενη εκλογή, ο κ. Σαμαράς είχε διαμηνύσει πως «Πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος». Ωστόσο, δεν λείπουν και αυτοί που εκτιμούν ότι – υπό προϋποθέσεις – θα έπρεπε να αναζητηθεί ένα τρίτο πρόσωπο προκειμένου να ηγηθεί ενός ούτως ή άλλως πολυκομματικού κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν απέκλεισε χθες πως ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση, ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν και στήριξε την προσπάθεια του κόμματος, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ μίας κυβέρνησης Μόντι ή Παπαδήμου. Μάλιστα, σημείωσε πως το 1989, αν και ο ίδιος διατηρούσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά άνω του 46%, δεν διανοήθηκε να ηγηθεί ούτε της συγκυβέρνησης με τον τότε ενιαίο Συνασπισμό (Τζανετάκης) ούτε της Οικουμενικής (Ζολώτας).

Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν κρύβεται η ενόχληση για την ανακίνηση του ζητήματος, έστω κι αν αυτή τη στιγμή προέχει – όπως δηλώνουν – η νικηφόρα ολοκλήρωση της εκλογικής μάχης. Δεν αποκλείεται, πάντως, εφόσον του δοθεί η ευκαιρία ο κ. Σαμαράς να απαντήσει στα σχετικά σενάρια ακόμη και σήμερα, μέσω της διακαναλικής συνέντευξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα