Μπάρμπι εναντίον Monster Ηigh

Η Ματέλ ανακοίνωσε πρόσφατα πτώση κατά 24% των πωλήσεών της, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των πωλήσεων Μπάρμπι.

Ενώ όμως η ξανθιά κούκλα καταρρέει, η μεγάλη της αντίπαλος, οι κούκλες Monster High σκίζουν, αν λάβουμε υπόψη ότι τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά τους, οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Monster High κυκλοφόρησαν

από την Ματέλ τον Ιούλιο του 2010. Οι χαρακτήρες τους προέρχονται από ταινίες τρόμου, με τέρατα και βρυκόλακες. Είναι δηλαδή αρκετά διαφορετικές από τις υπόλοιπες κούκλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Εμπνευστής τους είναι ο Γκάρετ Σάντερ και την μορφή τους επιμελήθηκε η Κίλι Ρίλεϊ.

Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει εκτός από τις κούκλες, μικρές τηλεοπτικές ιστορίες, πέντε τηλεοπτικές ταινίες και μια σειρά από επεισόδια για το διαδίκτυο.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 1959, η Μπάρμπι βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο της διαμάχης, για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Ενώ η 54χρονη πλέον κούκλα έχει μεταμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια από πιν απ κορίτσι σε αστροναύτη και μηχανικό, οι πολέμιοί της, της έχουν καταλογίσει ότι δίνει λάθος πρότυπα στα νεαρά κορίτσια σε σχέση με τη φυσική τους εμφάνιση αλλά και τους στόχους που πρέπει να βάλουν στη ζωή τους.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα