Μπαρτζώκας: «Και η πρόκριση είναι σπουδαίο επίτευγμα»

Ιδού τι τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου: «Προφανώς η πρόκληση που έχουμε παίζοντας έναν τελικό κυπέλλου Ευρώπης είναι τεράστια. Και το κίνητρο μας το ίδιο. Παίζουμε με την ομάδα που έχει τα περισσότερα ευρωπαϊκά, ένα τεράστιο κλαμπ. Παίζουμε μια ομάδα τελείως διαφορετική από αυτήν που αντιμετωπίσαμε στον ημιτελικό. Τρέχει το γήπεδο, έχει πολύ καλό επιθετικό ριμπάουντ και παίζει με μεγάλη ταχύτητα

Φτάσαμε εδώ γιατί όλοι είναι μετρημένοι,

αλλά και φιλόδοξοι. Δεν συμφωνώ ότι δεν έχουμε πετύχει τίποτα ως τώρα. Το κύπελλο είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά εγώ πιστεύω ότι η πρόκριση από μόνη της είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Θα έχουμε το μυαλό μέσα στο κεφάλι. Και εμείς θα βοηθήσουμε τους παίκτες προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε και πάλι στον τελικό. Δεν τυχαίνει πολύ συχνά στην καριέρα ενός αθλητή να διεκδικεί δύο σερί χρονιές τον τίτλο. Παίζουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να έχει καλύτερο υλικό από την ΤΣΣΚΑ. Έχει ψηλά κορμιά και είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες, θα πρέπει ως αουτσάιντερ να δείξουμε τα ίδια στοιχεία που δείξαμε στον ημιτελικό.

Ναι μεν η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα Final Four, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ένστικτο και η ημέρα που θα βρεθούν οι ομάδες. Οι παίκτες της Ρεάλ μπορεί να μην έχουν τελικό, αλλά είναι πολύ έμπειροι, ειδικά σε διεθνές επίπεδο και θα είναι έτοιμοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα